Sollentuna FK 5

Referat: Essinge IK 1 - Sollentuna FK 5

Fredag i solen!

Äntligen fredag, nu börjar helgen. En fredag med guldkant, F04 spelar match mot Sollentuna FK hemma.

Vi samlas på IP kl 18:00. Tjejerna har mycket att berätta till varandra, nationella prov, skratt och förväntansfulla inför matchen.

Uppvärmning med skottövningar och passar. Estrid i mål får värma upp ordentligt.

Fokus områden PULKA=Press Undrestöd Ligg nära Kommunicera och Attityd.

Avspark, Sollentuna tar kommandot direkt, med ett fint passningspel och positiv attityd. Sollentuna visar att de vill ha och äga bollen, peppar varandra med härlig dialog.
Resultatet EIK hamnar under press. OjOjOj.... vi går inte in närkamperna lika hårt som vi brukar, tappar markeringar och blir reaktiva i vårt spel. Sollentunas press och passningspel innebär att vi helt kommer av oss..... de använder vårt egna spel emot oss... kanske inte, men Sollentuna och EIK har samma spelidé, pressa för att få motståndaren ur ballans.... vilket de fick! Det som räddade oss var att backar, mittfältare och anfallare fick alla göra uppoffrande rusningar för att försvara. Vi var många gånger hjälplöst efter.... men Sollentunas skott träffade sällan målet, vilket var vår lycka.

0-0
Paus vila....snacket i pausen. Kom in i matchen, var jobbigt nära, gå in i närkamperna och visa att vi vill äga bollen.

Sollentuna fortsätter med press, och genomlöpningar... vart är understödet i EIK? Både Robert och Sofia stressade, vad händer, vi gör enkla markeringsmissar, vi springer efter boll, istället för att ta oss till spelbara ytor.... likt 5-manna spel.

Turligt nog får Sollentuna in ett lobbmål, otagbart bakom Estrids rygg.

0-1 till Sollentuna. Rättvist javisst.

Men då händer något i EIK, vi börjar ta för oss mer och mer av spelet, vi börjar äga bollen och passningarna. Vet inte om Sollentuna medvetet bakade hem för att de ville säkra vinsten och vi drog fördel av deras passivitet. Hela laget växlade upp mentalt och vi börjar få några skott på mål.... härligt nu börjar vi känna igen våra tjejer. Det börjar bli roligt igen. Vi är inne i ett flow och reduceringen är nära. Ett oavgjort resultat hade varit en seger..... men så kom 2-0 målet 4 minuter kvar av andra... vi han inte avsluta de fina spel vi hade o mitten av andra halvlek. Sollentuna värdiga vinnare.... vi fick med oss några regäla läxor.

PRESS UNDERSTÖD
LIGG NÄRA
KOMMUNICERA
ATTITYD

Sollentuna hade det i 3/4 delar av matchen vi hade det 1/4 och då briljerade vi. Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet ( farbror Barbro citat från Nilie City) .... översatt vi måste hålla oss till generalplanen och göra det ordentligt med hjärta/själ kropp och knopp.

Till nästa match så ska vi ha en inövad lösning ifall vi hamnar i passivitets träsket..... mentalt och fysiskt.

Trots allt ris och lite ros så är EIK F04 väldens bästa lag. Jag lovar!

/Robert och Sofia ..., Två stolta (sönderstressade tränare)